CVsGR

ENG

Ζωή Αρβανίτη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1983. Φοίτησα αρχικά στην Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας, στο τμήμα της θεατρολογίας και μετά στην ΑΣΚΤ Αθήνας, στον τομεα γλυπτικης. Από το 2009, μέχρι σήμερα, συμμετείχα σε ομαδικές εκθέσεις, workshop και φεστιβάλ κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στο Βέλγιο (“Sites en ligne”φεστιβάλ land art) και στην Ιταλία (Τοσκάνη), όπου συνεργάστηκα με ξένους και έλληνες καλλιτέχνες και ομάδες. Από το 2012 εργάζομαι ως σκηνογράφος σε θεατρικά έργα και ως εικαστικός, με στόχο την εξερεύνηση και τον συνδυασμό των καλλιτεχνικών πεδίων όπως η γλυπτική, ο ήχος, η performance και τα νέα μέσα.

 

Σοφία Γρηγοριάδου

Η Σοφία Γρηγοριάδου παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Κ.Τ. (2013) και του Φιλοσοφικού Παιδαγωγικού και Ψυχολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (2006). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, συνέδρια και καλλιτεχνικά projects. Ενδεικτικά: 4η Biennale της Αθήνας (2013) -Workshop Αξία, Refuge Project II- Μαρτυρίες (Μήλος 2014), Ακούγοντας ο ένας τον άλλο – (απ)όψεις της πόλης (Ινστιτούτο Γκαίτε, 2014), Digital Storytelling in Times of Crisis (Αθήνα 2014). Έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και έχει εργαστεί με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Συνεργάζεται με την Ελπίδα Ρίκου και την Ιώ Χαβιαρά στο πλαίσιο του TWIXTlab, ενός  καλλιτεχνικού εγχειρήματος μεταξύ σύγχρονης τέχνης, ανθρωπολογίας και κοινωνικής πραγματικότητας. Η καλλιτεχνική της πρακτική περιλαμβάνει επιτόπια έρευνα, χαρτογραφήσεις, εγκαταστάσεις, ήχο, βίντεο και φωτογραφία.

 

Μαρία Μεθυμάκη

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης και από το 1998 ζω και εργάζομαι στην Αθήνα και στην Κρήτη. 2013 Πτυχιούχος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών των Αθηνών, στην Γλυπτική. Μέλος της Ομάδας Performance της Α.Σ.Κ.Τ. Ολοκλήρωση διετούς κύκλου μαθημάτων στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. 2005 Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Από το 2006 δουλεύω ως ελεύθερος επαγγελματίας. Η προσωπική μου δουλειά συμπεριλαμβάνει έργα στην Αρχιτεκτονική και τα Εικαστικά, σε μικρή και μεγάλη κλίμακα. Για περισσότερες πλήροφορίες: www.mariamethimaki.com

 

Ντάνα Παπαχρήστου

Moυσικολόγος και καλλιτέχνης, δραστηριοποιείται στο πεδίο της τέχνης με χρήση νέων τεχνολογικών μέσων. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1979. Σπούδασα μουσική στο Ελλήνικό Ωδείο, Μουσικολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (Αθήνα) και Μουσική κουλτούρα και Επικοινωνία στο διατμηματικό μεταπτυχιακό των τμημάτων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Μουσικών Σπουδών. Η διπλωματική εργασία μου ερευνούσε τη σχέση μουσικής και ζωγραφικής στον Μοντερνισμό μέσα από την αλληλογραφία των Schoenberg  και Kandinsky. Aυτή τη στιγμή εκπονώ την διδακτορική μου διατριβή στον τομέα της Φιλοσοφίας της μουσικής με θέμα την Αισθητική των τεχνών νέων τεχνολογιών μέσα από το έργο των Deleuze και Guattari σε συνεπίβλεψη των Πανεπιστημίων Παρίσι 8 – Vincennes και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Επίσης, είμαι τελειόφοιτος σύνθεσης στην τάξη του Αναστάση Φιλιππακόπουλου και έχω ολοκληρώσει τις σπουδές του πιάνου στην τάξη της Βίκυς Χριστοφίλου. Έχω συμμετάσχει σε διάφορα διεπιστημονικά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την σύγχρονη μουσική και τη σχέση της με άλλες μορφές τέχνης (Ακούγοντας ο ένας τον άλλο / Einander zuhören – Stadt-(Ge)Schichten, Ινστιτούτο Γκαίτε, Αθήνα 2014). Συν-διοργανώνω (μαζί με τον Γιώργο Σαμαντά) τους “κύκλους ήχου” στο TWIXTlab στην Αθήνα. Τέλος, έχω συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά projects (Delos Project – Tango with lions) και έχω εργαστεί ως μουσικός στην εκπαίδευση.

 

Μαρίζα Παρασύρη

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός  (Ε.Μ.Π.) στην Αθήνα όπου ζω και εργάζομαι. Είμαι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού τμήματος Δημιουργικής Γραφής (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) και πρωτοετής του Μεταπτυχιακού Τμήματος Θεολογίας (Ε.Α.Π.). Το 2012 εκδόθηκε η πρώτη μου ποιητική συλλογή «ο αυτο-νοητος» από τις εκδόσεις Οσελότος. Έκτοτε δημοσιεύω κείμενα σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις. Στα πλαίσια των σπουδών μου, κάνω πρακτική στη διδασκαλία δημιουργικής γραφής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Γιώργος Σαμαντάς

Ο Γιώργος Σαμαντάς είναι ανθρωπολόγος που ασχολείται με τον ήχο ως πολιτισμική ύλη. Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία (Παν/μιο Αιγαίου) και Οπτική Ανθρωπολογία (Μάντσεστερ). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Σλοβενία και την Αλβανία και συμμετείχε στην ομάδα Φωνές στην Αθήνα. [Border Crossing Network – Salovci, Σλοβενία, 2007 & Κορυτσά, Aλβανία, 2008. Διερευνώντας και διασχίζοντας τα όρια της “ηλεκτρονικής/ψηφιακής” μουσικής”, Φεστιβάλ Synch, 2009. Senses in Motion, Manchester, UK, 2011. Φωνές : Πρόσκληση σε ανταλλαγή – «Ανταλλαγή/ Αustausch/ Exchange, Στοά Μπρόντουαιη Αθήνα. Φωνές στο Θέατρο Εμπρός, 2012 & 2013. Φωνές στο CAMP!, 2014.  Ακούγοντας ο ένας τον άλλο / Einander zuhören – Stadt-(Ge)Schichten, Ινστιτούτο Γκαίτε, Αθήνα 2014]. Συν-διοργανώνει τους “κύκλους ήχου” στο TWIXTlab στην Αθήνα. Ασχολείται επίσης με την ανθρωπολογία πέραν του κειμένου, χτησιμοποιώντας βίντεο, ήχο και φωτογραφία ως μέσα για τη διεύρυνση των εργαλείων της ανθρωπολογίας.

 


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s